Întrebări frecvente

Nu, dispozitivele cu electronică nu pot fi alimentate. Ieșirea lui Voltic este DC (DC) în loc de standardul 230V AC (AC) 50Hz din rețea. Numai sarcini rezistive (rezistențe) pot fi conectate.

Conectarea unei sarcini rezistive direct la panouri este ineficientă și periculoasă. Voltic utilizează tehnologia MPPT (maxim power point tracking) care schimbă rezistența ieșirii pentru a extrage puterea maximă din panouri, monitorizând în mod constant schimbările de soare. Încălzitorul conectat direct are o rezistență constantă, care, chiar dacă este în concordanță cu panourile instalate, ar fi optim numai pentru anumite condiții ale zilei și anului.

În plus, o astfel de instalație este periculoasă deoarece se poate supraîncălzi. Sistemul de siguranță al încălzitoarelor de apă (termostat) este proiectat să funcționeze cu curent alternativ (AC) și nu poate întrerupe curentul direct (DC) generat de panourile solare.

Voltic este pe deplin compatibil cu întrerupătoarele de circuit AC folosind protecția externă suplimentară a sistemelor de siguranță ale încălzitoarelor de apă.

Da, atâta timp cât aparatul nu are electronice sau motoare suplimentare.

Voltic poate funcționa autonom numai pe baza energiei de la panouri fotovoltaice, ceea ce îl face potrivit pentru aplicații la distanță sau mobile.

Voltic poate lucra cu cele mai multe boilere pentru apă electrice sau termo electrice, atâta timp cât acestea nu au electronice de control suplimentare. Majoritatea încălzitoarelor de apă au încălzitoare cu putere de la 2 la 3 kW și se conectează direct la intrarea de alimentare fără a dezasambla sau schimba nimic din conexiunea electrică de pe încălzitorul de apă. O condiție obligatorie este ca puterea încălzitorului să fie mai mare decât capacitatea solară instalată, astfel încât toată puterea de la soare să poată fi absorbită.

Da, Voltic are un ecran grafic pe care se poate ajusta și gestiona complet, precum se pot si urmari statistici privind energia generată pe ultimii 10 ani.

Aplicația permite monitorizarea și controlul de la distanță al sistemului, precum și o vizualizare mai ușoara a istoricului dispozitivului.

Nu. Voltic nu suportă încărcarea bateriilor sau a altor dispozitive electrice.

Verificați în mod atent conectarea cablurilor de la panourile fotovoltaice la Voltic, deoarece polaritatea greșită va provoca deteriorarea aparatului, aceasta eroare nu este acoperită de garanție.

Opiniile utilizatorilor

Gino Vlahov
Burgas
Încălzesc un boiler de 80 de litri cu 3 panouri solare cu o putere totală de 1370 W. In luna septembrie am obținut/economisit 140 kWh, am întotdeauna apă caldă fără a utiliza deloc rețeaua electrică.
Stoyan Stefanov
Gabrovo
într-o familie de patru persoane, apa nu este niciodată suficientă. Am achizitionat un controler VOLTIC impreuna cu 4 panouri de 445 W cu o putere totala de 1780 W pentru a incalzi un boiler de apa de 120 l. Chiar și în vreme cețoasă, fără soare apa în boiler a reușit să ajungă la 45 de grade.
Boris Karpuzov
Kărdjali
Am decis la început în loc de cazan să folosesc controlerul VOLTIC pentru încălzire în timpul zilei cu o sobă cu convecție de 2.5 kW. Casa mea este situată pe munte in sat Padalo și am instalat un set de 4 panouri solare de 450 W. Ideea mea este să mențin temperatura normală a camerei în timpul zilei fără a utiliza o rețea electrică în timp ce vânez pe Balcanii!