Συχνές Ερωτήσεις

Όχι, συσκευές με ηλεκτρονικά δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν.Η έξοδος του Voltic είναι DC (άμεσο ρεύμα) αντί για το τυπικό 230V AC (εναλλασσόμενο ρεύμα) 50Hz από το δίκτυο.Μπορούν να συνδεθούν μόνο φορτία αντίστασης (θερμαντήρες).
Η σύνδεση ενός ωμικού φορτίου απευθείας στα πάνελ είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη.Η Voltic χρησιμοποιεί τεχνολογία MPPT (μέγιστη παρακολούθηση σημείου ισχύος) που αλλάζει την αντίσταση εξόδου για να εξάγει τη μέγιστη ισχύ από τα πάνελ παρακολουθώντας συνεχώς τις αλλαγές στην ηλιακή ακτινοβολία.Ένας απευθείας συνδεδεμένος θερμαντήρας έχει μια σταθερή αντίσταση η οποία, ακόμη και αν ταιριάζει με τα εγκατεστημένα πάνελ, θα ήταν βέλτιστη μόνο για ορισμένες συνθήκες της ημέρας και του έτους.
Επιπλέον, μια τέτοια εγκατάσταση είναι επικίνδυνη επειδή μπορεί να υπερθερμανθεί.Το σύστημα ασφαλείας του λέβητα (θερμοστάτης) είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και δεν μπορεί να διακόψει το συνεχές ρεύμα (DC) που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ.
Το Voltic είναι πλήρως συμβατό με διακόπτες κυκλώματος AC χρησιμοποιώντας την πρόσθετη εξωτερική προστασία των συστημάτων ασφαλείας του λέβητα.
Ναι, εφόσον η μονάδα δεν διαθέτει πρόσθετα ηλεκτρονικά ή μοτέρ.
Ναί. Το Voltic μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα μόνο με ισχύ από τα φωτοβολταϊκά πάνελ, καθιστώντας το κατάλληλο για απομακρυσμένες ή φορητές εφαρμογές.
Το Voltic μπορεί να λειτουργήσει με τους περισσότερους ηλεκτρικούς ή συνδυαστικούς θερμοσίφωνες, εφόσον δεν διαθέτουν πρόσθετα ηλεκτρονικά στοιχεία ελέγχου.Οι περισσότεροι θερμοσίφωνες διαθέτουν θερμοσίφωνες ισχύος 2 έως 3 kW και συνδέονται απευθείας στην είσοδο ρεύματος χωρίς να αποσυναρμολογηθεί ή να αλλάξει τίποτα από την ηλεκτρική σύνδεση του θερμοσίφωνα.Είναι υποχρεωτικό η ισχύς του θερμοσίφωνα να είναι μεγαλύτερη από την εγκατεστημένη ηλιακή ενέργεια για να απορροφάται όλη η ισχύς από τον ήλιο.
Ναι, το Voltic διαθέτει γραφική οθόνη από την οποία μπορεί να ρυθμιστεί και να ελεγχθεί πλήρως, καθώς και να δει στατιστικά στοιχεία για την ενέργεια που παρήχθη πριν από 10 χρόνια.Η εφαρμογή επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση του συστήματος, καθώς και μια πιο βολική απεικόνιση του ιστορικού της συσκευής.
Οχι. Το Voltic δεν υποστηρίζει τη φόρτιση μπαταριών ή άλλων ηλεκτρικών συσκευών.
Οχι. Ελέγξτε ξανά τη σύνδεση των καλωδίων από τα φωτοβολταϊκά πάνελ στο Voltic, γιατί η λάθος πολικότητα θα προκαλέσει ζημιά στη μονάδα, η οποία δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Κριτικές χρηστών

Γκίνο Βλάχοφ
Μπουργκάς
Ζεσταίνω λέβητα 80 λίτρων με 3 ηλιακούς συλλέκτες συνολικής ισχύος 1370 W. Για τον μήνα Σεπτέμβριο έχω 140 kWh, έχω πάντα ζεστό νερό χωρίς να χρησιμοποιώ το ηλεκτρικό δίκτυο.
Στογιάν Στεφάνοφ
Γκάμπροβο
Σε μια τετραμελή οικογένεια με δύο εφήβους, δεν υπάρχει ποτέ αρκετό νερό. Αγόρασα ένα κιτ ελεγκτή VOLTIC μαζί με 4 πάνελ των 445 W το καθένα συνολικής ισχύος 1780 W για τη θέρμανση ενός λέβητα 120 λίτρων. Ακόμα και με ομίχλη χωρίς καθαρό ήλιο κατάφερε να φτάσει τους 45 βαθμούς στον θερμοσίφωνα.
Μπόρις Καρπουζοφ
Κουρτζάλι
Στην αρχή αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον ελεγκτή VOLTIC για θέρμανση κατά τη διάρκεια της ημέρας με θερμοσίφωνα 2,5 kW αντί για θερμοσίφωνα. Το σπίτι μου βρίσκεται στο ορεινό χωριό Padalo και έχω εγκαταστήσει ένα σετ από 4 ηλιακούς συλλέκτες των 450 W. Η ιδέα μου είναι να διατηρήσω μια κανονική θερμοκρασία δωματίου κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να χρησιμοποιήσω το ηλεκτρικό δίκτυο ενώ κυνηγώ στα Βαλκάνια Kardzhali!